Bedno piskaralo

Čobanine, pošto ulaznica u obor?

 

Pre jedno 5 godina, kada reših da s mojom ljubavi pravim decu, ni slutila nisam da ću provereno da budem građanka drugog reda. Ma, gde drugog, 15 rupa na svirali! Da će u ovoj državi da me zajebava kako ko hoće. Svi ovi što i iz frižidera viču “BELA KUGA”, “SVE NAS JE MANJE”, "NESTAĆEMO", u stvari ih boli baš i za nas, našu demografsku sliku,  ni pišljiva cvonjka ne daju što si ti eto rešio da produžiš vrstu i staneš na rep toj "pošasti".

Jedna od većih gluposti koja me svaki put izvede iz takta je bezobrazno naplaćivanje ocu da prisustvuje rođenju sopstvenog deteta! Fiskalni račun čija slika danima kruži internetom, a koji dokazuje da je jedan srećni otac nesrećno iskeširao 200 eura da bi video kako SOPSTVENO dete kako dolazi na svet, uzdrmao je najpre blogere, pa medije, onlajn medije,  pa se priča raširila okolo. (Dalje)

Može i bez papira

Čari roditeljstva — Autor linga @ 17:03

     ... "Jadna deca, oni nemaju papir pa pišu ovde, jel da mama? " ... moja četvorogodišnja kćerka dok prolazimo pored zida išaranog grafitima.  Osmeh i potvrdno klimanje glavom, tek kasnije ću joj objasniti da ljudi moraju da se izraze, nije bitno da li je papir, zid ili možda blog :)

   ***

    Pitam moju kćerku šta  želi da bude kad poraste.

    - Šišarka, mama - odgovara ushićeno.

    - Štaa?

   - Pa, šišarka da češljam i šišam ljude.

   Dečiji um nema zidove, ne pravi lažne prepreke. Ako ne zna reč, izmisliće je!

    Ne znam da li je sledeća priča urbana legenda ili ne. Nije ni bitno, savršeno oslikava kako stoje stvari. Čula sam je ovde, na Tihomirovom blogu, slušajući sjajno predavanje Sir Teda Robinsona o važnosti dečje kreativnosti  i opasnosti da će se ona uništiti školovanjem. Dugo sam bila pod utiskom onog što je pričao.

    Deca crtaju. Kada je došao momenat da kažu šta su nacrtali, jedna devočica kaže "ovo je Bog".

    Učiteljica joj kaže - Ali, mi ne znamo kako izgleda Bog. 

     - Sada znate - odbrusi joj devojčica. 

   * Čini mi se, najsrećniji su ljudi koji sačuvaju dete u sebi. Makar deo. Volela bih da sam i ja sačuvala malo više te magije u sebi.

 


Mlaćenje profesora, vežba za buduće nasilnike

Čari roditeljstva, Svakodnevica — Autor linga @ 22:50

Gledam, čitam  i ne verujem...Najpre se danima  na internetu vrteo snimak najnovijeg slučaja  mlaćenja profesora , a onda je pukla i „oflajn“ bruka,  i ostali mediji su počeli  da bruje o tome. Dobro je.  Hvala tom nesvesnom učeniku prvog razreda koji je okačio na „youtube“  kako njegov drugar iz razreda bar 30 cm viši i 30 kila teži mlati svoju profesorku.  Jer, da on to nije uradio, ne bi znali mnogo toga, ni mi ni ministarstvo: (Dalje)

Ništa je ništa

Čari roditeljstva — Autor linga @ 11:45

Tata i Jana uživaju u slobodnom popodnevu. Razvlače se po trosedu, i kao "broje". Jana je fasinirana brojevima, i iako ja lično mislim da joj je rano da se bakće sa komplikovanim svetom brojki, tata ipak uživa u "podučavanju".

 (Dalje)

Nebo nema plafon

Čari roditeljstva — Autor linga @ 10:37

 

   - Mama, a kako zvezde lete ako nemaju krila? (Dalje)

Powered by blog.co.yu