Bedno piskaralo

13 Avg, 2009

Borba prsa u prsa

Bez dlake u mozgu — Autor linga @ 11:10
 

U surovoj borbi za novi mandat i udobnost koje sa sobom nose fotelje(nevezano za geografsku teritoriju očigledno), ženama političarkama predstoji “rovovska borba” prsa u prsa.

Ako je suditi po plakatu “skuvanom” u kuhinji Hrišćansko – demokratske unije, konzervativizmu je odzvonilo – žene će ako treba i grudima do izborne pobede. Kancelarka Angela Merkel i kandidat njene konzervativne stranke Vera Lensfeld, osvanule su u izdanju s oktrivenim bujnim poprsjem na bilbordima po Nemačkoj. Komično, dvosmisleno(možda i seksistički ko zna) zamišljenoj poruci šlag na tortu dodaje natpis na bolbordu, koji se proteže tačno preko grudi konzervativki - "Mi imamo da ponudimo više"!

Iako je bilbod “fejk”, jer je slika fotomontaža, skrpljena od prošlogodišnjeg kancelarkinog snimka iz Opere i naknadno dodate fotografije Lesfeldove, reakcija Nemaca nije izostala. Za samo nekoliko dana, blog Vere Lensfeld imao je rekordnih 17.000 poseta!

Možda kancelarka Merkel nije bila zadovoljna načinom na koji “razbuđuju” nemačke birače utonule u predizbornu dosadu(čak se šuška da kampanju nije ni odobrila), efekat je očigledan, a bujno poprsje i igre reči očigledno nov način da birači stignu i do izbornih programa.


Mada želi da igra na kartu konzervativne “svetice”, Merkelovoj ionako nije prvi put da se obnažuje u reklamama, doduše opet protiv svoje volje. Duhovita kampanja “Zemlji su potrebne nove gaće” prozivođača donjeg rublja na kojoj je i crtež Merkelove u donjem vešu, imala je sjajan odjek kod građana Berlina.

Pre neki dan oduševio me je  sjajan video, takođe deo političkog marektinga, na blogu Gorana Aničića. Trudi se beli svet da teško opipljivu, aprtaktnu i amorfnu  ideju - politički program prodaju na pravi način. Ma, prodaju uopšte.

Pa se sve nešto nadam, vidim, klima nam se vlada po raznim osnovama, biće ovde opet nekih izbora.  I razmišljam, čije bi poprsje(ili možda torzo) poželeli da ugledate na bilbordu ispred svoje zgrade? 


Komentari

 1. Sad očekujem reakciju muškaraca,
  može i nešto kao onaj teniser Nole....
  šta mu bi,
  a delovao je potpuno normalno???:)))

  Autor anam — 13 Avg 2009, 11:39

 2. Pa, reakcija muskaraca ne znam kakva ce biti, ali je meni vrlo interesantno, imajuci u vidu "konzervativnost" stranke :) Zadnje vreme doslo :)

  Autor Linga — 14 Avg 2009, 09:35

 3. I really appreciate the fact that you've made your own web resource and have factually posted your thoughts. I admire your work and feel I can concern to what you've done. A lot of folks can't even imagine having such talent.

  Autor UGGs — 20 Okt 2011, 07:53


Dodaj komentar

Dodaj komentar

Zapamti me

Powered by blog.co.yu